Mokyklos g. 3, Platelių mstl., Plungės r. sav., LT-90421

plateliumm@plunge.lt

+370 448 49100

Vaikų ir jaunimo stovykla „MAZGAS-2022“

Plungės rajono Platelių meno mokykla, bendradarbiaudama su Alsėdžių kultūros centru, VšĮ „Edukacija kitaip“, Plungės r. Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazija, Alsėdžių bendruomene tradiciškai ir šiemet, rugpjūčio 15 – 21 dienomis, organizavo vaikų ir jaunimo stovyklą „MAZGAS“.

Šių metų programa buvo orientuota į pagalbą, įveikiant karantino ir kitų globalios aplinkos padarinių sukeltus emocinius sutrikimus. Užsiėmimų metu, visos savaitės laikotarpyje, buvo taikomi dailės, šokio terapijų, emocijų valdymo metodai kurie turėjo padėti įveikti mokymosi, bendravimo iššūkius, bei atsipalaiduoti pasitikėjimu grįstoje aplinkoje, kritiškai vertinti save bei aplinką, adaptuotis sudėtinguose socialiniuose vaidmenyse. Stovykloje dalyvavo ne tik Plungės rajono vaikai ir jaunimas, bet ir čia gyvenantys svečiai iš Ukrainos.

Programą sudarė kelios dalys, pirmoje dalyje vykdyti užsiėmimai ir veiklos, padėsiančios vaikams ir jaunimui lengviau atskleisti jų kūrybingumą, intelekto sugebėjimus, emocijas ir jas pažinti, antroje dalyje vyko fizinio aktyvumo veiklos – varžybos, žygiai, judrieji žaidimai, šokio, dailės, muzikos, šauliškos veiklos užsiėmimai.

Vaikų vasaros poilsio stovykla „Meninio pilietiškumo stovykla vaikams ir jaunimui – MAZGAS“ skirta apjungti Platelių meno mokyklos skyrių ir jų partnerių veiklas. Prie meno mokyklos mokinių stovykloje prisijungė moksleiviai ir vaikai, nesimokantys įstaigoje. Šitokiu būdu supažindinta su organizuojamomis įstaigos ir partnerių veiklomis, didinamas įstaigų ir organizacijų patrauklumas, sudaromos sąlygos vaikų užimtumui didinti.

Siekiant veiklų produktyvumo per savaitę organizuotos veiklos, kuriose dirbo savo sričių profesionalai, meno mokyklos mokytojai, kultūros centro darbuotojai, lektoriai, edukatoriai, šauliai. Stovyklos veiklas dalinai finansavo Plungės rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, prisidėjo savo parama stovyklautojų tėveliai. Stovyklos organizatoriai ir dalyviai nuoširdžiai dėkoja ir partneriams Plungės r. Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijai, VšĮ „Edukacija kitaip“, Alsėdžių bendruomenei, Plungės rajono visuomenės sveikatos biurui, kurie didžiuliu indėliu praturtino stovyklos veiklas bei leido pasijusti jaukiai ir konfortabiliai.

MAZGAS – stovykla kurianti ryšį.