Mokyklos g. 3, Platelių mstl., Plungės r. sav., LT-90421

plateliumm@plunge.lt

+370 448 49100

IKI RUGSĖJO 5 D. KVIEČIAME TEIKTI MOKYKLOMS KANDIDATŪRAS METŲ MOKYTOJO VARDUI SUTEIKTI IR PREMIJAI GAUTI

Metų mokytojo vardo ir premijos suteikimo tikslas – paskatinti geriausių veiklos rezultatų pasiekusius Savivaldybės mokytojus ir motyvuoti juos tolesnei kūrybinei iniciatyvai. Metų mokytojo vardą ir premiją steigia Plungės rajono savivaldybė. Premijos dydis – 1 000 eurų.

Metų mokytojo vardas ir premija skiriami Plungės rajono savivaldybės tarybai pavaldžių švietimo įstaigų mokytojams, dirbantiems pagal formaliojo ir neformaliojo (išskyrus neformaliojo suaugusiųjų) švietimo programas, ir pagalbos mokiniui specialistams (toliau – mokytojams) už reikšmingiausius pastarųjų metų nuopelnus profesinėje veikloje, mokinių pasiekimus ir pažangą, indėlį į visuomenės demokratinės  kultūros, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą.

Kandidatūras Metų mokytojo vardui suteikti ir premijai gauti turi teisę siūlyti mokyklų vadovai, mokyklų savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, dalyvių susirinkimai (savininkai), mokytojai, kiti pedagoginiai darbuotojai, mokiniai, tėvai ir jiems atstovaujančios organizacijos, vietos bendruomenės, socialiniai partneriai.

Kandidatūros, atsižvelgiant į Nuostatuose nurodytus kandidatų atrankos kriterijus, raštu teikiamos mokyklos, kurioje mokytojas dirba, vadovui nuo einamųjų metų gegužės mėnesio pirmos savaitės iki rugsėjo 5 d.  

Metų mokytojo vardas skelbiamas kiekvienais metais per Savivaldybės administracijos organizuojamą Tarptautinės mokytojų dienos minėjimo šventę, įteikiant padėkos raštą ir premiją.

PRIDEDAMA. Plungės rajono savivaldybės Metų mokytojo vardo suteikimo ir premijos skyrimo nuostatai ir jų priedai.